Νικητής του χθεσινού ντιμπέιτ ο... κανένας!


Το χθεσινό ντιμπέϊτ δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από το προηγούμενο. Η μονομαχία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξελίχθηκε σε μια άνοστη, άχρωμη και κακοπαιγμένη παράσταση άνευ ουσίας και σημασίας με τον ελληνικό λαό να μένει στο ίδιο έργο θεατής. Τα γέλια, η έλλειψη σοβαρότητας καθώς και τα ευτράπελα με το ανέκδοτο και το ύψος, ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στη βραδυνή πολιτική αντιπαράθεση χωρίς ωστόσο να δίνεται η απαραίτητη βάση στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία όπως το μεταναστευτικό, η υγεία και η παιδεία.

Τα ερωτήματα των δημοσιογράφων των ιδιωτικών καναλιών ήταν σε γενικές γραμμές ίδια με εκείνα που είχαν τεθεί στην προηγούμενη αποτυχημένη τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, με εξαίρεση εκείνο του συντονιστή της δημόσιας τηλεόρασης Πάνου Χαρίτου, στο οποίο όμως δεν δόθηκε και η αρμόζουσα προσοχή από τους δύο «μονομάχους» οι οποίοι προσπαθούσαν να το αποφύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Σε ό,τι αφορά την εμφάνιση των δύο διεκδικητών της πρωθυπουργίας, ήταν φανερή η ανησυχία, η έλλειψη παραδειγμάτων, επιχειρημάτων και αντεπιχειρημάτων ενώ από πλευράς ρητορικής, οι φράσεις ήταν προκατασκευασμένες να ειπωθούν με συνέπεια να λείπει ο αυθορμητισμός, η δημιουργικότητα και η έμπνευση. Ο Τσίπρας παρά την συνεχή κατανάλωση νερού, φάνηκε να είναι περισσότερο ήρεμος από τον κ. Μεϊμαράκη και προσπάθησε στη διάρκεια της ομιλίας του να τον ταυτίσει με το παρελθόν που κυβέρνησε 40 χρόνια τη χώρα ενώ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θέλησε να επισημάνει την αφερεγγυότητα στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα καθώς και τη μετάλλαξή του από αντιμνημονιακό σε νεομνημονιακό πολιτικό, φράση που μάλιστα την ανέφερε σχεδόν σε κάθε του λόγο προκειμένου να εμπεδωθεί και από το τηλεοπτικό κοινό.

Αυτό που επικράτησε εντέλει ωστόσο, ήταν η αοριστολογία και η αδυναμία και των δύο να προτείνουν ξεκάθαρες και ουσιαστικές λύσεις μετά τις εκλογές, με αποτέλεσμα η ικανότητά τους να έγκειται στο ποιος θα είναι ο καλύτερος διαχειριστής του μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια