Επέστρεψε δυναμικά η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους


Την πρώτη της συνεδρίαση υπό τη μορφή σωματείου έκανε το Σαββατοκύριακο στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
Πρόεδρος της Επιτροπής είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου και μέλη της ο Γιώργος Κασιμάτης, η Σοφία Σακοράφα, ο Eric Toussaint και ο Λεωνίδας Βατικιώτης.

Στόχος της είναι η συνέχιση της έρευνας για τον νομικό και λογιστικό έλεγχο του χρέους της χώρας, η ευαισθητοποίηση του κόσμου αλλά και η συγκρότηση των στοιχείων που θα αποτελέσουν όπλο στα χέρια του λαού και του δημοσίου, όπως τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Αυτό με το οποίο καταπιανόμαστε πολύ συγκεκριμένα είναι να αποτυπώσουμε με στοιχεία όλη εκείνη τη διαδρομή που αποκαλύπτει πως παρανόμως σήμερα ένας λαός στενάζει για ένα χρέος που δεν δημιούργησε», δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η Επιτροπή αποφάσισε μια δέσμη πέντε δράσεων οι οποίες θα ξεκινήσουν άμεσα. Η πρώτη θα αφορά τις τράπεζες και πως αυτές χρησιμοποιήθηκαν για την επιβολή των μνημονίων και η δεύτερη στο ασφαλιστικό σύστημα και στο πως καταστράφηκαν τα ταμεία από τις μνημονιακές πολιτικές.
Η τρίτη δράση θα αφορά στο πως υπερχρεώθηκαν τα ελληνικά νοικοκυριά ενώ παράλληλα να αναληφθεί πρωτοβουλία για παρέμβαση στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ που εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη. Η τέταρτη δράση θα αφορά στη συγκέντρωση στοιχείων και την πραγματοποίηση ακροάσεων προσώπων που υπηρέτησαν σε θέσεις κλειδιά την περίοδο των μνημονίων και τέλος η πέμπτη, θα είναι η συγκρότηση παρατηρητηρίου του χρέους για παρεμβάσεις στις εξελίξεις του χρέους και της διαπραγμάτευσης.

Πηγή: info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια