Φορτ Νοξ: Το πέπλο μυστηρίου γύρω από το Κεντρικό Αποθετήριο Χρυσού των Η.Π.Α.


Οι θεωρίες συνωμοσίας σχηματίζονται από την άγνοια ή και την ημιμάθεια. Στην περίπτωση του «φρούριου» του Φορτ Νοξ στο Κεντάκι, ισχύουν και τα δύο. Όσο μάλιστα μη επαρκής ή ανύπαρκτη είναι η γνώση για αυτόν τον σύνθετο γρίφο, τόσο περισσότερα ερωτήματα προκύπτουν.

Ο τελευταίος έλεγχος στο Κεντρικό Αποθετήριο Χρυσού των ΗΠΑ έγινε πριν από 42 χρόνια, στις 23 Σεπτεμβρίου του 1974, όταν κυβερνητικό κλιμάκιο και ομάδα δημοσιογράφων πέρασαν την κεντρική πύλη του στρατοπέδου και επιθεώρησαν τους τόνους χρυσού ενώ η τελευταία καταγραφή των αποθεμάτων, έγινε το 1953 επί προεδρίας Ντουάιτ Αϊζενχάουερ. Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός ότι στο 5% του χρυσού που εξετάστηκε, δεν περιλαμβανόταν στην ομάδα έρευνας κανένας ανεξάρτητος ερευνητής με αποτέλεσμα ο μόνος εγγυητής για την ύπαρξη ή μη χρυσού στο Φορτ Νοξ, να είναι η αμερικανική κυβέρνηση.

Έκτοτε, κανείς δεν έχει καταφέρει να εισέλθει στο κτίριο και κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά τι περιλαμβάνει το θησαυροφυλάκιο. Ακόμα και όσοι γερουσιαστές ενδιαφέρθηκαν να μάθουν, πήραν μετά από μέρες αρνητική απάντηση. Πρόσφατο παράδειγμα, η περίπτωση του γερουσιαστή Ρον Πολ που κατέθεσε τροπολογία για την καταγραφή των αποθεμάτων με μάταιο βέβαια τρόπο.

Για την ασφάλεια του εσωτερικού του Φορτ Νοξ, έχουν χρησιμοποιηθεί πάνω από 1.400 τόνοι χάλυβα και χιλιάδες τόνοι τσιμέντου και γρανίτη ενώ ταυτόχρονα πέρα από τα συρματοπλέγματα, τους ηλεκτρικούς φράχτες και τα ναρκοπέδια, το στρατόπεδο φυλάσσουν ένοπλοι φρουροί και ελικόπτερα Apache, έτοιμα για παν ενδεχόμενο.Για το περιεχόμενο του θησαυροφυλακίου, στο οποίο ασφαλίζονται αποθέματα χρυσού ακόμα και της Ελλάδας, οι απόψεις διίστανται. Αν ρωτήσεις την αμερικανική κυβέρνηση, θα σου αποφανθεί ότι υπάρχουν 5.000 τόνοι χρυσού. Αν πάλι ρωτήσεις γερουσιαστές, δημοσιογράφους και ερευνητές, πόσο μάλλον συνωμοσιολόγους, θα σου πουν ότι είναι παντελώς άδειο. Μια πληθώρα επίσημων πηγών υποστηρίζουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει ξεπουλήσει τμήματα του χρυσού της με τα αποθέματα να φτάνουν περίπου τους 5.000 τόνους χρυσού από τους 20.000 που καταγράφηκαν το 1953.

Από την άλλη, ο επιχειρηματίας Edward Durell, αναλύοντας ισολογισμούς, είχε καταλήξει στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 ότι μόνον 1.000 τόνοι παρέμεναν στο θησαυροφυλάκιο, πράγμα που ακόμη δεν έχει διαψευσθεί.

Επίσης, είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι αρκετές κυβερνήσεις ξεπουλούσαν συχνά μεγάλες ποσότητες χρυσού στην παγκόσμια αγορά για να χειραγωγήσουν τις τιμές του. Έτσι, ένας νέος πιθανός έλεγχος θα κατέγραφε δραστική μείωση των αποθεμάτων και θα εξέθετε την οικονομία των ΗΠΑ.

Κλείνοντας, θα καταλήγαμε στο συμπέρασμα πως εξαιτίας των ασαφών διακηρύξεων του επίσημου κράτους καθώς και της αδιαφορίας της αμερικανικής κυβέρνησης να αποκαλύψει στοιχεία και ευρήματα σχετικά με το αν υπάρχουν πράγματι αποθέματα χρυσού στο Φορτ Νοξ, δεν θα πρέπει να αποκλείουμε ότι την πιθανότητα το κτίριο να είναι εντελώς άδειο. Άλλωστε, όπως προαναφέραμε και στην αρχή, όσο δεν υπάρχει γνώση τόσο θα βασιλεύει η συνωμοσιολογία.

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια