«Σαρπιστ». Η κατασκευασμένη προφητεία του Αγίου Παϊσίου για τον Τσίπρα


Το Διαδίκτυο είναι ένας ελεύθερος χώρος όπου κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται άμεσα για τα θέματα που τον αφορούν και γενικότερα να το αξιοποιεί κατά το δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Όμως, μπορεί πολύ εύκολα να πέσει θύμα απάτης και κακόγουστης φάρσας, διαβάζοντας μια είδηση η οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια φτηνή προπαγάνδα. Μια τέτοια είδηση η οποία κατέκλυσε το Διαδίκτυο και που πολλοί τη θεωρούν αληθινή ακόμα και σήμερα, είναι η περίφημη προφητεία του Αγίου Παϊσίου για τον Αλέξη Τσίπρα.

Η προφητεία όπως αναπαράχθηκε σε διάφορα blogs, εκπομπές αλλά και πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έχει ως εξής: «Οι Φραγκολεβαντίνοι θα φοβηθούνε και θα ταραχθούν από την «Κοφτερή Ανατολή» που θα ανατείλει στην πατρίδα μας». Η «Κοφτερή Ανατολή» στα αγγλικά λέγεται «Sharp East», δηλαδή Σαρπιστ, που αν το διαβάσεις ανάποδα είναι Τσίπρας.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε στις 8 Φεβρουαρίου του 2013 από ένα blog, το sarotiko.blogspot.gr,το οποίο πλέον έχει διαγραφεί. Δύο μέρες μετά, το blog, tofanari.blogspot.gr, κατέρριψε την κατασκευασμένη προφητεία και ανήρτησε ένα άρθρο κάνοντας λόγο για «αισχρό δημοσίευμα» που εκμεταλλεύεται τις προφητείες του γέροντα Παϊσίου. Η προφητεία χρησιμοποιήθηκε επίσης στο πλαίσιο της σάτιρας και από τον Τζίμη Πανούση σε συνέντευξη στο monopoli.gr.Όσο για την πραγματική προφητεία, σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες προσκυνητών που συγκεντρώθηκαν μετά από πολλά χρόνια, τα λόγια του Αγίου Παϊσίου ήταν τα εξής:
Θὰ ἔρθει καιρὸς ποὺ θὰ ἀνεβαινοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, θὰ ἐναλλάσσονται τὰ κόμματα, θὰ ἀνακαλοῦνται διατάγματα, θὰ ψηφίζονται νόμοι καὶ θὰ καταργοῦνται ἄλλοι, καὶ θὰ ἐπικρατεῖ σύγχυση καὶ ταραχή. Τότε, ὅμως, θὰ ἀντιδράσουν λίγοι πιστοὶ Χριστιανοὶ ἀλλὰ καὶ τὸ Κ.Κ.Ε. Τὰ χρόνια ἐκεῖνα, τόσο ἀπογοητευμένος θὰ εἶναι ὁ κόσμος ἀπὸ τοὺς πολιτικοὺς τῶν δύο μεγάλων κομμάτων, ποὺ θὰ τοὺς σιχαθεῖ καὶ θὰ τοὺς διώξει καὶ θὰ ζητήσει στὴ θἐση τους νὰ ἔρθει ὁ Βασιλιάς. Κι ἐκεῖνος δὲ θὰ ἀρνηθεῖ τὸ κάλεσμα τοῦ λαοῦ. Θὰ τὰ οἰκονομήσει ὅλα ὁ καλὸς Θεός μας.

Επομένως, σύμφωνα με τα προαναφερθέντα, μόνο τον Τσίπρα δεν προφήτευσε ο Αγ. Παΐσιος. Στο όνομα λοιπόν της πίστης και της θρησκοληψίας, μπορούν να τελικά να ακουστούν οι μεγαλύτερες ασυναρτησίες. Για να μην πούμε τίποτα χειρότερο…

Πληροφορίες από: ellinikahoaxes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια