Οικογένεια Μητσοτάκη: Παράγουμε πολιτικούς εδώ και 170 χρόνια


Οικογένεια Μητσοτάκη. Ένα όνομα, μία ιστορία. Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε ηλικία 99 ετών, έδωσε την ευκαιρία στα κυρίαρχα πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ να προβούν σε μια εκστρατεία «αγιοποίησης» και «δικαίωσής» του.

Παρόλ’ αυτά, η οικογένεια Μητσοτάκη έμεινε στην ιστορία για ένα σωρό σκάνδαλα και η ιδεολογία της ταυτίστηκε με δύο άκρως αποτυχημένες πολιτικές λογικές: το νεοφιλελευθερισμό και την οικογενειοκρατία. Μερικά από τα σκάνδαλα που έμειναν βαθιά χαραγμένα στη μνήμη ήταν η αναρρύθμιση των διαγραμμένων προπολεμικών χρεών το 1964, η αποστασία του 1965 που «έστρωσε το χαλί» στη Χούντα των Συνταγματαρχών, η συνεργασία του με το ΚΚΕ το «βρώμικο '89» για να επιβληθεί η περιβόητη «κάθαρση», η εκτίναξη του χρέους από το 69,9% στο 111,6% του ΑΕΠ, καθώς και η μακρόχρονη σχέση αγάπης με τη SIEMENS και τον καταζητούμενο Χριστοφοράκο.

Στα 170 χρόνια Οικογένειας Μητσοτάκη λοιπόν, ο γνωστός για τα μοναδικά του γραφήματα, Jo Di, αποτυπώνει με εξαιρετικό τρόπο το γενεαλογικό δέντρο του «Μητσοτακέικου» που παράγει διαχρονικά πολιτικούς τους οποίους όπως γράφει συντηρούν οι Έλληνες φορολογούμενοι.
Πηγή φωτογραφίας: jodi.graphics