Το Νησί των Χριστουγέννων: Πού βρίσκεται και γιατί ονομάστηκε έτσι


Το Νησί του Πάσχα το ξέρουμε. Βρίσκεται στη Χιλή, ανακαλύφθηκε το Πάσχα του 1722, θεωρείται το πιο απομονωμένο νησί σε όλο τον κόσμο και φημίζεται για τα γιγαντιαία λίθινα αγάλματά του. Για το Νησί των Χριστουγέννων όμως, δεν γνωρίζουμε και πολλά.

Η Νήσος των Χριστουγέννων, όπως ονομάζεται επίσημα, είναι μια ημιαυτόνομη κτήση της Αγγλίας που παραχωρήθηκε στους Αυστραλούς και ανακαλύφθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων του 1643 από τον καπετάνιο, Γουίλιαμ Μάινορς. Βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, έχει έκταση μόλις 135 τ.χλμ. και 2072 κατοίκους, με βάση την απογραφή του 2011. Πρωτεύουσά του νησιού είναι το Φλάινγκ Φις Κόουβ (Flying Fish Cove, στα ελληνικά: Λιμανάκι του Ιπτάμενου Ψαριού), ονομασία προς τιμήν του βρετανικού ερευνητικού πλοίου «Φλάινγκ Φις», αν και οι περισσότεροι χάρτες την ονομάζουν «Δε Σέτλμεντ» (The Settlement, ελλ. o οικισμός). Περίπου το 60% του πληθυσμού είναι Κινέζοι ενώ το 20% έχει καταγωγή από τη Μαλαισία.


Τέλος, για κάτι ακόμα που φημίζεται το Νησί των Χριστουγέννων, είναι και η μαζική μετανάστευση των κόκκινων καβουριών. Κάθε χρόνο πάνω από 100 εκατομμύρια καβούρια μεταναστεύουν κυρίως από τον Νοέμβρη για αναπαραγωγή και κατακλύζουν δρόμους και ακτές. Το θέαμα είναι εντυπωσιακό.


Πηγές: mentality10.com
             wikipedia.org
Δεν υπάρχουν σχόλια