Δημοσκόπηση Non Paper: Προβάδισμα 3,3% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ – Ποια κόμματα ανεβαίνουν και ποια καταρρέουν


Ενδιαφέροντα ευρήματα και αποτελέσματα-έκπληξη που διαφέρουν από τις συνηθισμένες κάλπικες δημοσκοπήσεις προέκυψαν από τη διαδικτυακή σφυγμομέτρηση του My Non Paper αναφορικά με την πρόθεση ψήφου.

Στο ερώτημα «Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε εάν αύριο γίνονταν εκλογές», ο ΣΥΡΙΖΑ μολονότι υπολείπεται 8 μονάδων από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, εξακολουθεί να παραμένει πρώτο κόμμα καθώς προηγείται με 3,3 μονάδες έναντι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία δεν σημειώνει ούτε αυξημένα ποσοστά αλλά ούτε και εκλογική καθίζηση. 

Πιο αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,6%, η ΝΔ 25,3%, στην τρίτη θέση ανέβηκε το Κίνημα Αλλαγής (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-Ποτάμι) με 7,1% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,4%, το ΚΚΕ με 5,8% και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 4,4%.

Εκτός Βουλής μένουν οριακά η Ένωση Κεντρώων με 2,8%, η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη που καταγράφει ποσοστό 2,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,4%. Αρκετά υψηλό ποσοστό, δεδομένου ότι περιλαμβάνεται για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση, εμφανίζει και το πανευρωπαϊκό κίνημα του Γιάνη Βαρουφάκη, DiEM25, που συγκεντρώνει 2,1%. 

Ανεβασμένο επίσης κατά 0,8 μονάδες εμφανίζεται και το ΕΠΑΜ του οικονομολόγου Δημήτρη Καζάκη με 1,6% ενώ πιο κάτω ακολουθεί σταθερά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%. Τα νεότευκτα κόμματα, Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και Μέτωπο Νίκης της Ραχήλ Μακρή, συγκεντρώνουν 0,8% και 0,6% αντίστοιχα. Τέλος, ένα 8,6% (2,3% - Άλλο και 6,3% - ΔΓ/ΔΑ) δηλώνει αναποφάσιστο ή προτιμά κάποιο άλλο κόμμα.

Η δημοσκόπηση έγινε για το διάστημα 3 Δεκεμβρίου με 17 Δεκεμβρίου σε δείγμα 294 ατόμων από όλη την Επικράτεια και διενεργήθηκε από την ηλεκτρονική πλατφόρμα easypolls.net για λογαριασμό του ιστότοπου My Non Paper.

Τα αποτελέσματα:


Δεν υπάρχουν σχόλια